«ФИЗИКО - МЕХАНИЧЕСКИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ МНОГОСЛОЙНЫХ КОМБИНИРОВАННЫХ ПЛАСТИН И ОБОЛОЧЕК С УЧЕТОМ УСАДКИ НЕМЕТАЛЛИЧЕСКОГО СЛОЯ» - Абдуллаев З.Д (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ушбу изланишда хар хил қатламлардан (икки,уч ва кўп қатламли) ташкил топган (комбинацияли) пластина ва қобиқларнинг нометалл қатламларнинг силжиш деформацияларини ва хажмий ўзгаришларини мустахкамликка ва физико-механик хоссаларга бўлган таъсири ўрганиб чиқилган. Рассматриваются многослойные комбинированные многослойные (двухслойные трехслойные) пластины и оболочки. Исследовано влияние сдвига и усадки неметаллических слоев на физико-механнических прочностных характеристик многослойных пластин и оболочек. We consider the multi-layer composite multilayer (dual-layer sandwich) plates and shells. The effect of the shift and shrink non-metallic layers on the physical and mehannicheskih strength properties of multilayer plates and shells.