O‘PKA KASALLIKLARIDA ERTA TASHXIS QO‘YISHNING KLINIK AHAMIYATI - Razzakov Nabijon Alijonovich; Mexmonov Omonillo Abdulgʻani oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: O‘pka kasalliklari zamonaviy tibbiyotda salomatlik, hayot sifati va umr davomiyligiga jiddiy ta’sir ko‘rsatuvchi muhim muammolardan biri bo‘lib qolmoqda. Nafaqat o‘pkaning surunkali va o‘tkir kasalliklari, balki ularning turlicha oqibatlari butun organizmga salbiy ta’sir ko‘rsatishi bilan ahamiyatlidir. Shu sababli, bu kasalliklarni erta aniqlash va samarali davolash zamonaviy tibbiyotning dolzarb vazifalaridan biri hisoblanadi. O‘pka patologiyalari diagnostikasining dolzarbligi, ularning keng tarqalganligi va ko‘p hollarda kech bosqichda aniqlanishi sohada erta tashxis qo‘yish ahamiyatini yanada oshirib, klinik jarayon va bemor hayoti uchun ko‘plab ijobiy imkoniyatlar yaratadi.