AXBOROT TEXNOLOGIYALARI SOHASIDA MOBIL TEXNIK LUG’AT ILOVASINI ISHLAB CHIQISH: XORIJIY TAJRIBANI TAHLIL QILISH - Ismoiljon To'xtaboyev Ilhomjon o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axborot texnologiyalari sohasida mobil texnik lug’at ilovasini ishlab chiqishning xorijiy tajribasi tahlil qilingan. Maqolada zamonaviy mobil lug’at ilovalari, ularning arxitekturasi, funksional imkoniyatlari va foydalanuvchi interfeysi dizayni o’rganilgan. Rivojlangan mamlakatlarda keng qo’llaniladigan texnik lug’at ilovalari, ularning afzalliklari va kamchiliklari qiyosiy tahlil qilingan. Sun’iy intellekt, mashinali tarjima va ovozli tanib olish texnologiyalarining mobil lug’atlarda qo’llanilishi ko’rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari asosida O’zbekiston uchun samarali mobil texnik lug’at ilovasini yaratish bo’yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.