AMIR TEMUR TARAQQIYOT YO’LI. - Toshkentboyeva Xumora (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Amir Temur o’zbek dunyo siyosati va tamaddunida ulkan iz qoldirgan buyuk siymolardan biri hisoblanadi. Uning adolatli davlat boshqaruvidagi boy tajribasi bugungi kunda nechog’lik ahamiyatli ekanini barchamiz yaxshi anglaymiz. Ushbu maqolada Amir Temurning taraqqiyot yo’li, uning davlat barpo etishdagi siyosati, hamda ta’lim va harbiy sohalardagi islohotlari haqidagi fikrlar ilgari surilgan. Shuningdek, maqolada “Temur tuzuklari”ning davlat boshqaruvidagi ahamiyati va zamonaviy o’quvchilar tafakkuriga qanday ta’sir qilishi yoritib beriladi. Maqolada Amir Temuring buyuk davlat arbobi sifatidagi o’rni va uning siyosati orqali erishilgan taraqqiyot jarayonlari ochib berilgan.