INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA OLMOSHLARNING FUNKSIONAL- SEMANTIK XUSUSIYATLARI (O. GENRI HIKOYALARI MISOLIDA) VA ULARNI O‘QITISH MASALALARI - Hakimova Dilorom Norbo‘ta qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillarida olmoshlarning funksional-semantik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tadqiq etiladi. Tadqiqot materiali sifatida amerikalik yozuvchi O. Genrining hikoyalari tanlanib, ulardagi shaxs, egalik, ko‘rsatish va o‘zlik olmoshlarining nutqiy vazifalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ikki til tizimida olmoshlarning semantik yuklamasi va kontekstual qo‘llanilishidagi farqlar aniqlanadi. Shuningdek, ushbu farqlar ingliz tilini o‘qitish jarayonida yuzaga keltiradigan metodik muammolar ochib berilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.