CHAQIRUVGA QADAR BOSHLANGʻICH TAYYORGARLIK FANINI OʻQITISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Boyqulov Sunnatilla Eshimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida o‘qitiladigan chaqiruvga qadar boshlang‘ich tayyorgarlik fanini o‘qitishda innovatsion yondashuvlarning pedagogik ahamiyati, mazmuni va samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy ta’lim talablari asosida ushbu fan mazmunini boyitish, o‘qitish jarayoniga interaktiv metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari hamda o‘quvchi shaxsiga yo‘naltirilgan yondashuvlarni joriy etish masalalari yoritilgan. Shuningdek, muammoli ta’lim, loyiha metodi, rolli o‘yinlar, keys-stadi va raqamli texnologiyalarning o‘quvchilarda vatanparvarlik, fuqarolik mas’uliyati, jismoniy va psixologik tayyorgarlikni shakllantirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Maqolada o‘qituvchining innovatsion kompetensiyasi, kasbiy rivoji va pedagogik mahoratini oshirish masalalariga ham alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari ChQBT fanini o‘qitish samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning harbiy xizmatga ongli va mas’uliyatli munosabatini shakllantirishda innovatsion yondashuvlarning muhimligini ko‘rsatadi.