YOSH AVLODNING MILLIY TARAQQIYOTDAGI O‘RNI - A. Begmamatov; B. Xolmurodov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekistonning mustaqillik yillaridagi taraqqiyotida yoshlarning muhim rolini va ularning kelajakdagi hissasini Mirziyoyev islohotlari, ta’lim tizimi va innovatsion loyihalar misolida tahlil qiladi. Yoshlarning ta’lim, iqtisodiyot va ijtimoiy hayotdagi faol ishtiroki, shuningdek, ularning global raqobatbardoshligini oshirish usullari chuqur yoritiladi. Maqola yosh avlodning milliy rivojlanishdagi poydevoriy o‘rnini zamonaviy nuqtai nazardan ko‘rib chiqib, O‘zbekistonning raqamli iqtisodiyot va barqaror taraqqiyotdagi istiqbollarini ochib beradi.