ҲАРБИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ЗАХИРАДАГИ ОФИЦЕРЛАРНИ ТАЙЁРЛАШНИНГ ПЕДАГОГИК ШАРТ- ШАРОИТЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ: УСУЛЛАР ВА АМАЛГА ОШИРИШ МЕХАНИЗМЛАРИ - Уралов Хусан Бобоқулович (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация Мақолада ҳарбий таълим муассасаларида захирадаги офицерларни тайёрлаш самарадорлигини оширишга хизмат қилувчи педагогик шарт- шароитлар тизими, уларни такомиллаштириш усуллари ҳамда жорий этиш механизмлари асосланади. Компетенцияга йўналтирилган модулли ўқув режа, сценарийли-симуляцион ўқитиш, аралаш таълим ва “after action review” асосидаги рефлексия технологиялари захира офицерларининг касбий-амалий тайёргарлиги, қарор қабул қилиш ва лидерлик компетенцияларини ривожлантиришда мақбул ечим сифатида кўрсатилади. Тизимли мониторинг ва баҳолаш учун натижа-индикатор-рубрика-аналитика занжирига таянган ташкилий-педагогик механизмлар таклиф этилади.