O‘ZBEK XALQINING URF-ODATLARI VA MAROSIMLARIDA MUSIQA SAN’ATINING O‘RNI - Mirzayeva Komila Sheraliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada o‘zbek xalqining urf-odatlari va marosimlarida musiqa san’atining tutgan o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Marosim musiqasining tarixiy shakllanish jarayoni, asosiy janrlari hamda uning jamiyat hayotidagi ijtimoiy, ma’naviy va estetik vazifalari tahlil qilinadi. Xalq musiqasi milliy madaniyatni ifodalovchi muhim omil sifatida talqin etiladi.