QURILISH MATERIALLARI SANOATIDA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI BAHOLASHNING NAZARIY-USLUBIY ASOSLARI - Ibragimov Salohiddin Ochilovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qurilish materiallari sanoatida ishlab chiqarish samaradorligini baholashning nazariy-uslubiy asoslari hamda uni oshirish yo‘nalishlari tadqiq etilgan. Ishlab chiqarish samaradorligiga ta’sir etuvchi resurs, texnologik, ekologik va iqtisodiy omillar tizimli ravishda tahlil qilingan. Integral samaradorlikni aniqlashning kompleks modeli taklif etilib, normalashtirish va vazn koeffitsientlari asosida yagona baholash mexanizmi ishlab chiqilgan. Amaliy misol sifatida ayrim korxonalar faoliyati 2018–2024 yillar kesimida tahlil qilingan va samaradorlikni oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.