CHO‘LPON SHE’RIYATIDA OZODLIK VA ERK MAVZUSI - Xudoyqulova Xurshida Sadulloyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada Abdulla Cho‘lpon ijodida ozodlik va erk g‘oyalari badiiy talqinda o‘rganiladi. Shoir she’riyatida milliy uyg‘onish, inson erkinligi, vatan va xalq taqdiri bilan bog‘liq ramziy obrazlar tahlil qilinadi. Cho‘lpon she’rlarida erkinlik g‘oyasi nafaqat siyosiy, balki falsafiy-ruhiy ma’no kasb etgani yoritilgan. Maqolada shoirning “Erk”, “Ozodlik”, “Boshim fido”, “Bu kunlar” kabi she’rlaridagi poetik timsollar ilmiy tahlil asosida ko‘rib chiqiladi.