SUVNING INSON ORGANIZMIDAGI XUSUSIYATLARI VA EKSPERIMENTAL MORFOLOGIK TADQIQOTLARDA ME’YOR MUAMMOLARI - BAXRONOV JUR’AT DJURAQULOVICH; ABBASOV DAMIR ISKANDAROVICH (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada suvning inson organizmidagi biologik ahamiyati, uning fizik- kimyoviy xususiyatlari hamda to‘qima va a’zolar morfofunksional holatini saqlashdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, eksperimental morfologik tadqiqotlarda suv iste’moli bilan bog‘liq me’yor tushunchasi, ichimlik suvi tarkibining organizmga ta’siri va nazorat guruhlarini shakllantirishdagi metodologik muammolar tahlil qilindi. Suvning mineral tarkibi, osmotik bosimi va ion muvozanatidagi o‘zgarishlar hujayra darajasida strukturaviy qayta qurilishlarga olib kelishi asoslab berildi. Eksperimental tadqiqotlarda standartlashtirilgan me’yoriy ko‘rsatkichlarni belgilash morfologik natijalarni to‘g‘ri talqin qilishda muhim omil ekanligi ko‘rsatildi.