MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA TANQIDIY FIKRLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Pardayeva Gulzoda Elhom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Tanqidiy fikrlashning psixologik-pedagogik mohiyati, uning bolalarning intellektual, ijtimoiy va shaxsiy rivojlanishidagi o‘rni ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan. Shuningdek, maktabgacha ta’lim muassasalarida tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning samarali metodlari, muammoli vaziyatlar, savol-javob, o‘yin texnologiyalari va refleksiv faoliyat orqali amalga oshirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan.