BILIM OLUVCHILARNI MAQSADLI YO‘NALTIRISH MASALASIDA TASNIFLASH ALGORITMLARINING QO‘LLANILISHI - Hamroyev A. Sh. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bilim oluvchilarni individual xususiyatlari, qiziqishlari va o‘quv faoliyati natijalariga asoslangan holda maqsadli yo‘naltirish jarayonida tasniflash algoritmlaridan foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida katta hajmdagi ma’lumotlarni qayta ishlash va o‘quvchilarning bilim darajasini aniqlashda sun’iy intellekt hamda mashinani o‘qitish usullarining ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda tasniflash algoritmlarining asosiy turlari, ularning ishlash prinsiplari va ta’lim tizimida qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Bilim oluvchilarni guruhlarga ajratish orqali ularga mos ta’lim yo‘nalishlarini tavsiya etish samaradorligini oshirish mumkinligi asoslab berilgan. Natijalar ta’lim jarayonini shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv asosida tashkil etish hamda qaror qabul qilishni avtomatlashtirish imkonini beradi.