ARAB TILI VA O’ZBEK TILLARINING LEKSIK JIHATDAN TAQQOSLANISHI - Nuriddinova Chexroza Shuxrat qizi; Baxtiyarova Fotimaxon Sodiqovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada arab va o‘zbek tillarining leksik jihatdan o‘zaro aloqasi, farqlari hamda o‘zbek tiliga arab tilidan kirib kelgan so‘zlarning turlari tahlil qilinadi. Muallif arab tilining diniy, ilmiy va ma’naviy sohalardagi leksik boyligining o‘zbek tiliga ko‘rsatgan ta’sirini misollar orqali yoritadi. Shuningdek, ikki tilning so‘z yasalish uslublari, sinonimlar tizimi va leksik rivojlanish mexanizmlaridagi farqlar ilmiy nuqtai nazardan solishtiriladi. Maqola arab va o‘zbek tillari o‘rtasidagi tarixiy- madaniy bog‘liqlikni tilshunoslik nuqtai nazaridan chuqur ochib beradi.