INGLIZ TILIDAGI FRAZEOLOGIZMLARNING SEMANTIK VA STILISTIK XUSUSIYATLARI - Siddiqova Nozila Qaxramon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ingliz tilidagi frazeologizmlar (idiomalar)ning semantik va stilistik tekshiruvlari ko’rsatishda. Frazeologik birliklarning shakl va ma’naviy hayotidan o’ziga xosligi, nutqda ekspressivlik va obrazlilikni ta’minlashdagi roli qutqariladi. Shuningdek, maqolada frazeologizmlarning turlari, tajriba ma’lumotlari o’zgarishi, madaniy va tarixiy omillar bilan bog’liq semantik asboblar hamjamiyatda qo’llab-quvvatlanadigan qo’shimchalar ilmiy misollar asosida yoritilad.