INGLIZ TILIDA METAFORALARNING PRAGMATIK AHAMIYATI - Siddiqova Nozila Qaxramon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tilidagi metaforalarning pragmatik ahamiyati tahlil qilinadi. Metafora nafaqat badiiy ifoda vositasi, balki kundalik muloqot, siyosiy nutq, reklama, ommaviy axborot vositalari va ilmiy diskurslarda ham muhim kommunikativ strategiya sifatida namoyon bo‘lishi yoritiladi. Maqolada kognitiv lingvistika, pragmatika va nutq tahlili doirasida metaforalar orqali ma’no yaratish, tinglovchiga ta’sir ko‘rsatish va ijtimoiy kontekstni shakllantirish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi.