BOSHLANGʻICH SINFDA MATNLI IDROKINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI. - Abera Sharopovna Qahhorova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining matnli idrokini rivojlantirish jarayonida pedagogik texnologiyalardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Matn bilan ishlash, o‘quvchilarning mantiqiy tafakkuri, ijodiy fikrlash qobiliyati hamda nutqiy faoliyatini rivojlantirishda zamonaviy metod va texnologiyalarning ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, interfaol usullar, multimedia vositalari, didaktik o‘yinlar va innovatsion yondashuvlarning samaradorligi tahlil qilingan. Maqola boshlang‘ich ta’lim jarayonida matnni ongli o‘qish va tushunish ko‘nikmalarini shakllantirishda pedagogik texnologiyalarning o‘rni hamda ularni qo‘llashning metodik tavsiyalari bilan boyitilgan.