“ГЛОБАЛ ТЕРРОРИЗМ ВА УНИНГ ГЕОСИЁСИЙ ТАЪСИРИ: МИНТАҚАВИЙ ВА ГЛОБАЛ ТАҲЛИЛ” - Ҳошимов Улуғбек Муҳиддин ўғли; Раҳимхўжаев Рустам Нишонҳўжайевич (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотатсия: Ушбу мақолада глобал терроризмнинг минтақавий ва глобал геосиёсий таъсири тизимли таҳлил қилинади. Террористик ҳаракатларнинг сиёсий, хавфсизлик ва халқаро муносабатларга таъсири ҳамда минтақавий низолар билан боғлиқлиги ёритилади. Шунингдек, терроризмга қарши курашда минтақавий ҳамкорлик ва халқаро интеграциянинг аҳамияти таъкидланади. Тадқиқот натижалари геосиёсий стратегияларни такомиллаштириш зарурати.ҳақида сўз юритилган.