QISHLOQ XO‘JALIGIDA INVESTITSION FOALIYATNI RIVOJLANTIRISH MEXANIZIMLARI - ELUBAEV ALLAYAR QUANISHBAEVICH (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Maqolada qishloq xo‘jaligida investitsion faoliyatni rivojlantirish mexanizmlari amaliy jihatdan tahlil qilinadi. O‘zbekiston qishloq xo‘jaligida so‘nggi yillarda olib borilayotgan islohotlar, xorijiy va mahalliy investitsiyalarni jalb qilish yo‘nalishlari, shuningdek, davlat tomonidan yaratilayotgan huquqiy va iqtisodiy imtiyozlar yoritiladi. Investitsion jarayonlarda zamonaviy texnologiyalarni tatbiq etish, ishlab chiqarishni diversifikatsiya qilish va xalqaro hamkorlikni kengaytirish kabi mexanizmlar alohida o‘rin tutadi. Tadqiqotda real loyihalar va amaliy natijalar misolida investitsiyalarning samaradorligi ko‘rsatilib, istiqboldagi rivojlanish imkoniyatlari asoslab beriladi.