LOGORITMIKA MASHG‘ULOTLARINING BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Xaliyarova Zilola Muxitdin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada logoritmika mashg‘ulotlarining maktabgacha yoshdagi bolalar nutqini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Logoritmika – musiqiy-ritmik harakatlar, qo‘shiqlar, she’rlar va o‘yinlar orqali nutq faoliyatini faollashtirishga xizmat qiluvchi maxsus metodik yo‘nalish hisoblanadi. Maqolada logoritmikaning bolalarda talaffuz, ritm, ohangdorlik, so‘z boyligini oshirish, diqqat va xotirani mustahkamlashdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, nutqida turli nuqsonlar bo‘lgan bolalar bilan olib boriladigan logoritmik mashg‘ulotlarning samarali jihatlari ham ochib beriladi.