TARBIYACHILARDA KREATIVLIKNI SHAKLLANTIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Nurmatova Nargiza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida tarbiyachilarda kreativlikni shakllantirishning nazariy asoslari va amaliy yo‘llari yoritilgan. Kreativlik tushunchasining pedagogik jarayondagi o‘rni, tarbiyachining kasbiy faoliyatida uning ahamiyati hamda bolalarda ijodiy tafakkurni rivojlantirishdagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, STEAM-ta’lim, Montessori metodikasi, interfaol metodlar va raqamli texnologiyalar kabi innovatsion yondashuvlarning afzalliklari ko‘rsatib berilgan. Maqola tarbiyachilarning shaxsiy fazilatlari va kreativ kompetensiyalarini rivojlantirishning dolzarbligini asoslaydi.