KICHIK BIZNESDA KREDIT OLISHNING AFZALLIKLARI - Nagmetova Kamila Abdulloyevna; Dariyabaeva Ziyada (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Kichik biznesda kredit olishning afzalliklari haqidagi tushunchani yanada batafsilroq va kengroq yoritish maqsadida quyidagi fikrlarni keltirish mumkin. Bugungi kunda kichik kompaniyalar iqtisodiy o‘sish va ijtimoiy barqarorlikning ajralmas qismi hisoblanadi. Ularning faoliyatini qo‘llab-quvvatlashda kredit resurslari muhim rol o‘ynaydi. Kredit mablag‘lari kichik tadbirkorlarga o‘z bizneslarini rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan moliyaviy imkoniyatlarni taqdim etadi. Bu imkoniyatlar esa ko‘p jihatdan biznesning tezkor o‘sishi, yangi imkoniyatlar ochilishi va bozordagi mavjud raqobatchilar bilan raqobatlashishda yordam beradi.