TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA O‘QUVCHILARGA RANG VA SHAKL UYG‘UNLIGINI O‘RGATISH ORQALI ESTETIK IDROKNI RIVOJLANTIRISH - Yuldasheva Baxtiyorxon Jummavoy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada umum ta’lim maktablarida tasviriy san’at darslarining ahamiyati, rang va shakl uyg‘unligini o‘rgatishning estetik tarbiyadagi o‘rni hamda o‘quvchilarda estetik idrokni rivojlantirish metodlari ilmiy tahlil qilinadi. Rang va shakl uyg‘unligi o‘quvchilarda nafaqat ijodiy qobiliyatni, balki badiiy tafakkurni ham shakllantirishda muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi.