KITOBXONLIK-KREATIV TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISHNING ASOSIY MANBAI - Shokirova Dilnoza Ubaydulloyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: kitobxonlik – kreativ tafakkurni shakllantirishning asosiy manbasi sifatida muhim ahamiyatga ega. Kitob o‘qish insonning mantiqiy fikrlash, ijodiy yondashuv va yangi g‘oyalarni ishlab chiqish qobiliyatini rivojlantiradi. Turli janrlardagi adabiyotlar, ilmiy va badiiy kitoblar o‘quvchining dunyoqarashi va fikrlash doirasini kengaytiradi. Shu bilan birga, muntazam kitobxonlik o‘ziga xos ijtimoiy-madaniy ko‘nikmalarni shakllantirish, tafakkur yuksaltirish va yangi innovatsiyalar yaratishda asos bo‘lib xizmat qiladi.