VARAXSHA DEVORLARIDAN O‘QILGAN TARIX - Gafurova Kamola Mirsaliyevna; Ikromova Gulhayo Zayniddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Varaxsha yodgorligi tarixi, Buxorxudotlar davrida qanday mavqega erishganligi va madaniyatning gullay boshlashi, yodgorlikdagi devoriy suratlar, ularning o‘rganilishi, O‘zbekiston arxeologiyasi va madaniyatidagi o‘rni haqida ma’lumot berilgan.