INGLIZ TILIDA PARONIMLARNING QO‘LLANILISH XUSUSIYATLARI - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tilidagi paronimlarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning nutqiy qo‘llanishidagi muammolar va tarjima jarayonida yuzaga keladigan qiyinchiliklar tahlil qilinadi. Paronimlar shakl jihatidan o‘xshash, biroq ma’noda farq qiluvchi so‘zlardir. Ingliz tilidagi paronimlar ko‘pincha o‘quvchilar va tarjimonlar uchun qiyinchilik tug‘diradi, chunki ular noto‘g‘ri qo‘llanilganda nutqiy xatolik yuzaga keladi.