INGLIZ TILIDA LINGVOKULTUROLOGIK BIRLIKLARNING QO‘LLANILISHI - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tilida lingvokulturologik birliklarning mazmuni, ularning qo‘llanilish xususiyatlari va tarjimada yuzaga keladigan muammolar yoritiladi. Lingvokulturologik birliklar tilda xalqning tarixiy tajribasi, urf- odatlari, an’analari va dunyoqarashini aks ettiruvchi muhim vositalardan biri sifatida namoyon bo‘ladi. Ularning qo‘llanilishi o‘ziga xos pragmatik maqsadlarga ega bo‘lib, badiiy asarlar, publitsistik matnlar va kundalik nutqda alohida o‘rin tutadi.