OTA ISHTIROKINING ERTA BOLALIK DAVRIDA KOGNITIV RIVOJLANISHGA TA’SIRI. - Haydarova Oyto‘xta Xayrullo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada erta bolalik davrida ota ishtirokining bolalar kognitiv rivojlanishiga ta’siri psixologik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ota bilan o‘zaro muloqot, birgalikdagi o‘yin faoliyati, emotsional qo‘llab-quvvatlash va tarbiya uslublarining bolaning nutq rivoji, tafakkur jarayonlari, diqqat va xotira ko‘rsatkichlariga ta’siri o‘rganiladi. Nazariy tahlil asosida ota ishtiroki bolada ijtimoiy- kognitiv kompetensiyalarni shakllantirishda muhim omil ekani asoslab beriladi.