ZAMONAVIY JAMIYATDA TUSHKUNLIK MUAMMOSI: PROFILAKTIKA VA PSIXOLOGIK KORREKSIYA USULLARI - Nomozova Roziya Omonovna; Baxtiyorova Shahzoda (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda keng tarqalgan tushkunlik (depressiv holatlar) muammosi psixologik va ijtimoiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tushkunlikning kelib chiqish sabablari, namoyon bo‘lish shakllari, shaxs va jamiyat hayotiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri yoritiladi. Shuningdek, tushkunlikning oldini olishga qaratilgan profilaktik chora-tadbirlar hamda psixologik korreksiya usullarining samaradorligi asoslab beriladi. Maqolada individual va guruhiy psixokorreksiya, kognitiv-xulq-atvoriy yondashuv, stressni boshqarish va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari tushkunlik muammosini kamaytirish va shaxs ruhiy salomatligini mustahkamlashga xizmat qiladi.