HARBIY-AMALIY SPORT TURLARI ORQALI CHAQIRIQQACHA YOSHLARNING FUNKSIONAL TAYYORGARLIGINI OSHIRISH. - Umarov Ismoiljon Olimjonovich; Jumaboyev Doniyorjon Gʻiyosiddin oʻgʻli; Turdiqulov Abdumansur Muhammadjon oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTTATSIYA Ushbu maqola harbiy-amaliy sport turlari orqali chaqiriqqacha yoshlarning funksional tayyorgarligini oshirish masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada sportning harbiy tayyorgarlikdagi ahamiyati, jismoniy faollik va funksional ko‘rsatkichlarni yaxshilash usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, turli harbiy-amaliy sport turlarining yoshlarning chidamlilik, tezkorlik, kuch va koordinatsiya kabi asosiy fizikal ko‘rsatkichlariga ta’siri ilmiy jihatdan ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari chaqiriqqacha yoshlarni kompleks jismoniy tayyorgarlik dasturlariga jalb qilishning samarali yo‘llarini aniqlashga yordam beradi. Maqola ma’naviy-axloqiy va pedagogik nuqtai nazardan ham yoshlarni harbiy-vatanparvarlik ruhida tarbiyalashga qaratilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.