HARBIY-AMALIY SPORT TURLARI ORQALI CHAQIRIQQACHA YOSHLARNING FUNKSIONAL TAYYORGARLIGINI OSHIRISH. - Umarov Ismoiljon Olimjonovich; Jumaboyev Doniyorjon Gʻiyosiddin oʻgʻli; Turdiqulov Abdumansur Muhammadjon oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTTATSIYA Ushbu maqola jismoniy tayyorgarlik orqali chaqiriqqacha yoshlar va talabalar orasida intizom va mas’uliyatni shakllantirish masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada jismoniy faoliyatning shaxsning psixologik va ijtimoiy fazilatlarini rivojlantirishdagi roli, shuningdek, intizom va mas’uliyat ko‘nikmalarini mustahkamlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, tizimli jismoniy mashg‘ulotlar yoshlarning o‘zini boshqarish qobiliyatini oshirish, vazifalarni bajarishdagi mas’uliyatni kuchaytirish va jamoaviy hamkorlik ko‘nikmalarini rivojlantirishga sezilarli ta’sir qiladi. Maqola jismoniy tarbiya va pedagogik metodik yondashuvlarni uyg‘unlashtirish orqali intizom va mas’uliyatni shakllantirishning ilmiy asoslarini ko‘rsatadi.