YANGI OʻZBEKISTON TARAQQIYOTIDA TINCHLIK VA BARQARORLIKNI MUSTAHKAMLASHDA OʻSIB KELAYOTGAN YOSH AVLODNI VA TALABALARNI OʻRNI VA ROLI - Alijonov Bahtiyor Xoshimovich; Ibragimov Lazizbek Umidjon oʻgʻli; Xamdavom Javoxir Anvarjon oʻgʻli; Azizjonov Diyorbek Kamoldin oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyotida tinchlik va barqarorlikni mustahkamlashda yosh avlod va talabalar faolligining ahamiyatini tadqiq etadi. Zamonaviy jamiyatda yoshlar ijtimoiy, ma’naviy va madaniy sohalarda yetakchi kuch sifatida namoyon bo‘lib, milliy qadriyatlarni rivojlantirish, fuqarolik faolligini oshirish va innovatsion loyihalarda ishtirok etishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada yoshlar va talabalar orasida vatanparvarlik ruhini shakllantirish, ularning ijtimoiy mas’uliyatini oshirish va barqaror taraqqiyot strategiyalariga hissa qo‘shishning pedagogik va psixologik jihatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, yoshlarning jamiyatdagi faol ishtiroki tinchlikni saqlash, ijtimoiy barqarorlikni ta’minlash va Yangi O‘zbekistonning milliy va iqtisodiy maqsadlariga erishishda asosiy omillardan biri hisoblanadi.