O’ZBEKISTONDA FINTEX BOZORI VA UNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO’LLARI - Gulmurodov Bekzod Norbek o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda fintex bozori rivojlanishining hozirgi holati, uning iqtisodiyotdagi o‘rni hamda samaradorligini oshirish omillari tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli texnologiyalarni moliya sohasiga joriy etish jarayonlari, elektron to‘lov tizimlari, mobil banking, blokcheyn va startap ekotizimining rivojlanish tendensiyalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida fintex xizmatlarining aholiga qulayligi, moliyaviy inklyuziyani kengaytirishdagi ahamiyati hamda bank tizimi raqobatbardoshligini oshirishdagi roli asoslab beriladi. Maqolada fintex bozorining samaradorligini oshirish bo‘yicha me’yoriy-huquqiy bazani takomillashtirish, innovatsion infratuzilmani rivojlantirish va investitsion muhitni yaxshilashga qaratilgan takliflar ishlab chiqilgan.