PSIXOTROP VOSITALAR: TIBBIY ZARURAT, FARMAKOLOGIK TA’SIR MEXANIZMI VA JAMIYAT SALOMATLIGIGA TA’SIRI - Mamajonov Alisher (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada psixotrop vositalarning farmakologik xususiyatlari, ularning markaziy asab tizimiga ta’sir mexanizmi hamda zamonaviy tibbiyotdagi oʻrni ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Shuningdek, psixotrop preparatlarning ijobiy va salbiy jihatlari, qaramlik xavfi, nojoʻya ta’sirlari hamda ularni nazorat qilishning xalqaro-huquqiy asoslari yoritiladi. Maqola psixotrop vosital