TIJORAT BANKLARIDA KREDIT SIYOSATINI TAKOMILLASHTIRISH VA KREDITLASH MEXANIZMLARINI RIVOJLANTIRISH (“O‘ZSANOATQURILISHBANK” ATB AMALIYOTI ASOSIDA) - Ne'matov Sardor Ahror o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Tijorat banklarining kredit siyosati bank faoliyatining eng muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, u kreditlash jarayonini samarali tashkil etish, moliyaviy barqarorlikni ta’minlash va kredit risklarini minimallashtirishga xizmat qiladi. Mazkur mavzuda tijorat banklarining kredit siyosati va kreditlash amaliyotini takomillashtirish masalalari O‘zsanoatqurilishbank ATB faoliyati misolida o‘rganilgan.Tadqiqot davomida bank kredit siyosatining mazmuni, asosiy tamoyillari hamda kredit portfelini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Kredit siyosati bankning daromadliligini oshirish bilan bir qatorda, kredit risklarini boshqarish, kreditlash shartlarini belgilash va monitoring tizimini samarali yo‘lga qo‘yishda muhim omil hisoblanadi. Shu jihatdan bank tomonidan ishlab chiqilgan kredit siyosatining amaliyotdagi qo‘llanilishi alohida e’tiborga loyiqdir.