TIJORAT BANKLARIDA KREDIT SIYOSATINI OPTIMALLASHTIRISH VA KREDITLASH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (ATB «O‘ZSANOATQURILISHBANK» MISOLIDA) - Ne'matov Sardor Ahror o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada tijorat banklarining kredit siyosati va kreditlash amaliyotini takomillashtirish yo‘llari tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida “O‘zsanoatqurilishbank” ATB misolida bank kredit siyosatining mazmuni, uning shakllanish omillari hamda kredit portfelini boshqarish mexanizmlari o‘rganilgan. Shuningdek, kredit risklarini kamaytirish, kreditlash jarayonida zamonaviy bank texnologiyalarini qo‘llash va mijozlar bilan ishlash samaradorligini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari asosida tijorat banklarida kreditlash amaliyotini yanada takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va xulosalar ishlab chiqilgan.