RAQAMLI PEDAGOGIKA: TIL O‘RGANISHDA SUN’IY INTELLEKT VA MOBIL ILOVALARNING SAMARADORLIGI (ANDIJON TALABALARI MISOLIDA) - Ergashev Shoxrux (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu tadqiqot ishi zamonaviy oliy ta’lim tizimida raqamli transformatsiya jarayonlari, xususan, xorijiy tillarni o‘qitishda sun’iy intellekt (AI) va mobil ilovalarning o‘rni va samaradorligini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada Andijon iqtisodiyot va pedagogika universiteti talabalari misolida raqamli vositalarning lingvistik kompetensiyalarni shakllantirishdagi metodik imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida mikro-ta’lim (micro-learning), gamifikatsiya va adaptiv ta’lim tamoyillarining talabalar motivatsiyasiga ta’siri nazariy jihatdan asoslanadi. Shuningdek, maqolada an’anaviy ta’limni raqamli vositalar bilan uyg‘unlashtirishning (Blended Learning) istiqbollari va yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan kognitiv to‘siqlar bayon etilgan.