XOR SAN’ATIDA AKAPELLA JANRINING AHAMIYATI - Masdaminov Vaslidin (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada xor san’atida akapella janrining tarixiy shakllanishi, musiqiy-nazariy asoslari, ijrochilik xususiyatlari va pedagogik ahamiyati keng qamrovda tahlil qilinadi. Yevropa uyg‘onish davridan boshlab zamonaviy xor ijodiyotigacha bo‘lgan jarayon yoritilib, akapella ijroning polifonik tafakkur, intonatsion barqarorlik va jamoaviy uyg‘unlikni shakllantirishdagi roli ilmiy asosda izohlanadi.