ICHKI QULOQ KASALLIKLARI: ETIOLOGIYA, PATOGENEZ, DIAGNOSTIKA VA DAVOLASH USULLARI - Xolmirzayev Akmaljon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada ichki quloq kasalliklarining etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari, zamonaviy diagnostika usullari hamda davolash tamoyillari keng yoritilgan. Ichki quloq inson organizmida muvozanat va eshitish funksiyasini ta’minlovchi murakkab anatomik tuzilma bo‘lib, uning patologiyalari bemorning hayot sifatini sezilarli darajada pasaytiradi. Maqolada labirintit, Meniere kasalligi, sensorinevral eshitish pasayishi kabi kasalliklarning rivojlanish mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy audiologik tekshiruvlar, vestibulyar diagnostika hamda konservativ va jarrohlik davolash usullari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari ichki quloq kasalliklarini erta aniqlash va samarali davolash muhimligini ko‘rsatadi.