DUAL TA’LIM TIZIMINING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Smaylova Aziza Sirg‘abay qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Bugungi globallashuv davrida har bir davlatning iqtisodiy qudrati, avvalo, uning inson kapitaliga bog‘liq. Zamonaviy texnologiyalar, raqamli iqtisodiyot va sanoatning yangi bosqichi shuni ko‘rsatmoqdaki, mehnat bozori endi shunchaki diplomga ega emas, balki amaliy ko‘nikmaga ega, mustaqil fikrlay oladigan, tez moslashuvchan mutaxassislarni talab qilmoqda. Shu jihatdan dual ta’lim tizimi zamonaviy kadrlar tayyorlashning eng samarali mexanizmlaridan biri sifatida e’tirof etilmoqda. Bugungi kunda O‘zbekistonda ta’lim tizimini tubdan isloh qilish, uni iqtisodiyot bilan uzviy bog‘lash, yoshlarni ish bilan ta’minlash masalalari davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishiga aylangan. Dual ta’lim aynan shu maqsadlarga xizmat qiluvchi innovatsion modeldir.