DAVLAT MOLIYA SIYOSATINING STRATEGIK VA TAKTIK YO‘NALISHLARI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA O‘ZBEKISTON TAJRIBASI - Ma’mirjonova Surayyo Oybek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bozor munosabatlari sharoitida davlat moliya siyosatining o‘rni va ahamiyati tizimli tahlil qilingan. Moliya siyosatining uzoq muddatli (strategik) va qisqa muddatli (taktik) maqsadlari o‘rtasidagi bog‘liqlik, ularning iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi mexanizmlari o‘rganilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasining «O‘zbekiston – 2030» strategiyasi doirasidagi moliyaviy islohotlar, byudjet-soliq siyosatining samaradorligi va raqamli moliya tizimiga o‘tish masalalari batafsil yoritilgan.