ADIBA VA ADABIYOTSHUNOS MULOQOTI: ZULFIYA SHE’RIYATI SHARAFIDDINOV TADQIQOTLARIDA - Foziljonova Yorqinoy Ubaydullo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada Ozod Sharafiddinovning Zulfiya ijodiga bag‘ishlangan adabiy-tanqidiy qarashlari ilmiy tahlil etiladi. Sharafiddinovning shoira merosiga yondashuvi, uning lirikasini ruhiy-estetik qatlamlar orqali talqin qilish uslubi, ayol ijodkorning ma’naviy olamiga bergan bahosi hamda Zulfiya poetik dunyosini milliy ruh bilan uyg‘un holda sharhlash tamoyillari yoritiladi. Maqolada tanqidchi kuzatuvlarining poetik mezonlari, Zulfiyaning obrazlar tizimini talqin etishdagi o‘ziga xos metodlari hamda ikki ijodkor o‘rtasidagi ma’naviy-ijodiy yaqinlikning adabiyotshunoslikdagi ahamiyati tahliliy yondashuv asosida ochib beriladi.