KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI QIZ BOLALAR UCHUN ERGONOMIK TALABLAR - Hasanova Marjona Elbek qizi; Gafurova Nigora Tuymuradovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada hozirgi kunda kiyimga qoyiladigan muhim talablardan biri ergonomik talab asosida kichik maktab yoshidagi qiz bolalar kiyimini takomillashtirish, bolalar tanasining anatomik-fiziologik va psixologik xususiyatlari asosida kiyimning qulayligi, harakat erkinligi, xavfsizligi va sog‘liq uchun foydaliligi kabi muhim omillar tahlil qilingan. Kiyimning konstruksiyasi, ishlatiladigan materiallar va dekorativ elementlarning bola organizmiga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, boshlang‘ich maktab yoshidagi bolalarning dinamik mosligi va eng ko‘p qiladigan harakatlari o‘rganib chiqilgan. Maqola yakunida ergonomik talab asosida kichik maktab yoshidagi bolalar kiyimlarini loyihalashga doir taklif va tavsiyalar berilgan.