SILLIQ VA KO‘NDALANG TARMOQLI (SKELET) MUSHAKLAR: FIZIOLOGIK VA MORFOFIZIOLOGIK FARQLARI VA A’ZOLARDAGI FAOLYATI - Xasanov Azizbek Murodovich; Baxriddinova Gulnora Isomiddin qizi; Baxtiyorov Hasan Baxtiyorovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya: Ushbu maqolada silliq va ko‘ndalang tarmoqli (skelet) mushak toʻqimalarining morfologik va fiziologik xususiyatlari, ularning molekulyar mexanizmlari va tana a’zolarida bajaradigan funksional rollari taqqoslanadi. Material va metodlar, natijalar muhokamasi hamda xulosa keltiriladi. Maqolaning maqsadi - ikki turdagi mushaklarning asosiy farqlari va klinik jihatlarini talqin qilib berishdir.