BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING KREATIVLIK FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHDA INTERFAOL O‘YINLARNING ROLI - Ikromova Nilufarxon Axmadjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Jamiyat taraqqiyoti jarayonida ta’lim tizimining oldida turadigan asosiy vazifalardan biri o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini, mustaqil fikrlash qobiliyatini, shaxs sifatida shakllanishini ta’minlash hisoblanadi. Aynan boshlang‘ich sinf bosqichi bu jarayonning ilk va eng muhim poydevorini tashkil qiladi. Bu davrda bola atrof-muhitni faol o‘zlashtiradi, yangi ma’lumotlarni qabul qilishga, o‘rganishga chanqoq bo‘ladi va o‘z salohiyatini ko‘rsatishga intiladi. Shu bois, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida kreativlik faoliyatini rivojlantirishning samarali usullaridan biri sifatida interfaol o‘yinlardan foydalanish ayniqsa ahamiyatli hisoblanadi. O‘yin faoliyati bolalar uchun tabiiy, hayotiy ehtiyoj va nafaqat o‘qitish, balki tarbiyaviy jarayonning ajralmas qismi sifatida namoyon bo‘ladi.