BOSHLANG‘ICH SINFLARDA DIDAKTIK OʻYINLAR ORQALI OʻQISH VA YOZISHNI OʻRGATISH METODIKASI - Sotvoldiyeva Dilnura Zafarjon qizi; Valiyeva Nargiza Athamboyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda didaktik o‘yinlar orqali o‘qish va yozishni o‘rgatishning metodik asoslari tahlil qilingan. O‘yinli ta’lim texnologiyalarining nazariy va amaliy jihatlari o‘rganilgan, ularning o‘quvchilarning qiziqishini oshirish, tafakkurini rivojlantirish va mustaqil fikrlashga o‘rgatishdagi roli yoritilgan. Turli fanlarda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan didaktik o‘yin misollariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, dars jarayonida ularni samarali qo‘llash usullari tavsiya etilgan. Tadqiqot mavjud manbalarga tayangan holda ilmiy asoslangan.