EXCELDAN POWER BIGA MA’LUMOTLARNI JOYLASHTIRISH - Abduraxmonov Ahrorbek Farxod o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: So‘nggi yillarda axborot texnologiyalari juda katta rivojlandi va bu rivojlanish natijasida ma’lumotlarni tahlil qilish va vizuallashtirish jarayonlari ham yangi bosqichga chiqdi. Korxonalar, tashkilotlar va tahlilchilar axborot asosida tez va aniq qaror qabul qilish uchun ma’lumotlarni samarali boshqarish imkonini beradigan zamonaviy vositalarga ehtiyoj sezmoqdalar. Mazkur jarayonda Microsoft Office paketining tarkibiy qismlaridan biri bo‘lmish Excel va biznes tahlili uchun mo‘ljallangan Power BI dasturi alohida o‘rin tutadi. Aynan shu ikki platforma o‘rtasidagi integratsiya, jumladan Exceldan Power BIga ma’lumotlarni joylashtirish, hozirgi kunda dolzarb mavzulardan biri bo‘lib, tashkilotlarning raqamli transformatsiyasida muhim ahamiyat kasb etadi.