LOTIN TILINING ZAMONAVIY FARMATSEVTIKADA O‘RNI VA QO‘LLANILISHI - Nizomiddinova Dildora Akmal qizi; Nazarova Ozoda Shavkatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada lotin tilining zamonaviy farmatsevtikada qanday ahamiyatga ega ekani, uning ilmiy terminologiya, retsept yozish va xalqaro standartlashtirish jarayonlarida qanday qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Lotin tili farmatsevtika ilmida tarixiy ildizga ega bo‘lib, dorivor nomlanish tizimi va tibbiy kommunikatsiyada universal asos vazifasini bajaradi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, lotin tilining tibbiy va farmatsevtik atamalar tizimida saqlanib qolishi amaliy aniqlikni oshiradi va global ilmiy aloqani mustahkamlaydi