RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BUXGALTERIYA HISOBI VA MOLIYAVIY HISOBOTNI XALQARO STANDARTLAR ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH - Dilmuradov Shaxboz Sirojiddin o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Raqamli iqtisodiyot sharoitida buxgalteriya hisobi va moliyaviy hisobot tizimining samaradorligini oshirish dolzarb masala hisoblanadi. Raqamli texnologiyalarning joriy etilishi hisob-kitob jarayonlarining tezligini, aniqligini va shaffofligini sezilarli darajada oshirish imkonini beradi. Shu bilan birga, moliyaviy hisobotni xalqaro standartlar, xususan IFRS va GAAP asosida yuritish korxonalarning moliyaviy shaffofligini ta‘minlab, investorlar va manfaatdor tomonlarning ishonchini mustahkamlaydi. Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar va xalqaro standartlarni integratsiya qilish orqali buxgalteriya hisobi tizimini takomillashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari korxonalarda samarali moliyaviy boshqaruvni amalga oshirish va raqamli iqtisodiyot sharoitida strategik qarorlar qabul qilish jarayonlarini takomillashtirishga xizmat qiladi.